Pet Rescue Saga walkthroughs

Pet Rescue Saga walkthroughs

Pet Rescue Saga cheats, tips, video walkthroughs van alle levels en meer! Lees hoe je de oneindige levens cheat doet, hoe je boosters het beste kan gebruiken, kom erachter hoe je makkelijk episodes en levels kan vrijspelen, check alle veelgestelde vragen, of check alle video walkthroughs.

Tips voor Pet Rescue Saga

Behalve alle standaard Pet Rescue tips krijg je hier nog 5 extra uitgebreide pro tips om Pet Rescue Saga spelen makkelijker te maken.

Hou deze tips in je achterhoofd als je weer eens vast zit in Pet Rescue Saga en je zal zien dat alles een stuk makkelijker gaat, succes!

Mystery quests: doen of niet?

Mystery Quests maken het mogelijk om naar de volgende episode door te gaan zonder te betalen én zonder tickets van je Pet Rescue Facebook-vrienden.

Als je kiest om de Mystery Quest te doen in plaats van te betalen of vrienden te vragen krijg je een uitdaging om een bepaald level nog een keer uit te spelen maar dan moeilijker.

Dit klinkt allemaal redelijk simpel maar de kans is groot dat je levens zal verliezen tijdens het spelen van de Mystery Quest.

Dus als je genoeg Facebook-vrienden hebt die het niet erg vinden om je hier en daar te helpen met Pet Rescue Saga dan is het verstandiger om gewoon je vrienden te vragen. Zo bespaar je levens!

Pro tip: je kan natuurlijk ook de Pet Rescue Saga oneindig levens cheat gebruiken tijdens de Mystery Quest… 😉

Boosters in Pet Rescue Saga: maak er geen dure grap van

Elke keer dat je voor het eerst in Pet Rescue Saga een nieuwe booster tegen komt krijg je er 3 gratis van het spel. Je kan elke booster dus uiteindelijk 3 keer gratis uitproberen.

Boosters zijn eigenlijk een makkelijke manier om vals te spelen en makkelijk een level uit te spelen. Doordat ze je frustratie direct weghalen voel je je even goed. Dit werkt volgens hetzelfde principe als de meeste verslavende drugs.

Je kan best een booster gebruiken als je deze gratis gekregen hebt maar wacht ermee tot je echt niet anders kan. Als je al weken vast zit en hetzelfde level en geen een walkthrough helpt meer… Dan is het misschien tijd om die gratis booster een kans te geven.

Denk altijd na voordat je een booster gebruikt: Kan ik het level er mee winnen? Als je een level bijna uitgespeeld hebt en de booster kan ervoor zorgen dat je het level direct en zeker haalt is het tijd om nog even na te denken voordat je de booster gebruikt.

Naar alle waarschijnlijkheid kan je het level ook gewoon uitspelen zonder booster, en in het ergste geval kan je het leven de volgende poging uitspelen. Dit is een scenario waar het niet de moeite waard is een booster te gebruiken. Je kan dan beter een level riskeren dan een waardevolle booster gebruiken.

Of nog erger: Kan je het level nog verliezen als je een booster gebruikt? Dat is wel het aller ergste wat een Pet Rescue Saga speler kan overkomen. Je gebruikt een waardevolle booster en alsnog speel je het level niet uit. Zonde van je leven én je booster. Let altijd op of je door gebruik van de booster direct het level uitspeelt.

Let dus goed op je boosters, vooral als ze nog gratis zijn. Voor je het weet geef je teveel geld uit aan Pet Rescue Saga boosters.

Speel kooien en glazen blokken snel weg, maar niet altijd

Vaak zitten de pets opgesloten in kooien. Pet Rescue Saga kooien werken hetzelfde als de gekleurde blokken, je moet ze matchen aan dezelfde kleur om ze open te breken of weg te spelen.

In sommige levels is het slim om zo snel mogelijk de kooien open te breken maar in latere levels kan het soms beter zijn om even te wachten…

Als het level alleen gaat om het redden van de pets binnen een x-aantal zetten dan kan je de kooien gewoon zo snel mogelijk open breken. Dit is dan ook het enige doel van het level. Als je de pets eenmaal hebt bevrijdt springen ze bovenop blokken die nog niet zijn weggespeeld.

Als je de kooi naar de bovenkant van het scherm hebt terwijl je m open breekt is de kans groot dat je de pet weer helemaal naar beneden moet spelen. Zonde van de zetten en je tijd natuurlijk…

Als je een level speelt met een constant aantal blokken dan is het soms beter om de kooi dicht te laten. In deze levens gaat het scherm automatisch naar beneden en verlies je automatisch alles dat boven het scherm uit komt. Hierdoor zijn je pets altijd in gevaar, vaak speel je zelfs een heel level met de pets helemaal aan de bovenkant van het scherm.

Glazen blokken moeten op bepaalde soorten blok vallen om gebroken te worden. Anders kan je deze glazen blokken niet breken. Ze lijken nutteloos, dus waarom zou je ze niet zo snel mogelijk breken?

Omdat je om dit glas te breken ook een zet moet doen is het zonde van het aantal zetten dat je nog over zal houden. Dus tenzij je daadwerkelijk voordeel doet met het breken van het glas kan je het vaak beter laten voor wat het is.

Combineer groots – tenzij klein beter is

Meestal is het een goed idee om zo groot mogelijke combinaties te maken met de gekleurde blokken die je in Pet Rescue Saga krijgt.

Voor grotere combinaties krijg je namelijk meer punten dan kleine combos. Naast de hogere score is het natuurlijk ook fijn als je in één keer een hoop blokken wegspeelt.

Hierdoor hebben de meeste Pet Rescue Saga spelers de neiging om zo groot mogelijke combinaties te maken, en meestal is dit ook niet zo’n gek idee.

Als je een level speelt waar je veel punten nodig hebt om verder te kunnen dan is het advies om zo groot mogelijke combinaties van gekleurde blokken te maken. Zeker als je daarbij ook nog eens weinig zetten hebt om de score te halen in het Pet Rescue Saga level.

Levels waar de blokken oneindig blijven komen zijn ook levels in Pet Rescue Saga waar je zo groot mogelijke combinaties moet maken om het level te kunnen halen.

Toch zijn er bepaalde situaties waar het slimmer is om een kleine combinatie te maken in plaats van een groot aantal blokken in één keer weg te spelen. Bijvoorbeeld als je alleen een paar pets moet redden in het level dan is de grootst mogelijke combinatie maken niet altijd een goed idee…

Bij levels waar het vooral om pets redden gaat is het een betere strategie om te concentreren op het zorgvuldig verwijderen van de blokken om de pets heen.

Bekijk bij dit soort levels altijd van te voren waar de blokken zullen vallen nadat je de combinatie gemaakt hebt. Komen er meer blokken van dezelfde kleur bij elkaar in de buurt, of maak je het jezelf juist lastiger als je de zet maakt? Denk vooruit en je zal dit soort Pet Rescue Saga levels veel sneller uitspelen dan voorheen. Door alle blokken weg te spelen haal je de meeste levels in Pet Rescue Saga.

  • Blokken in Pet Rescue Saga gaan altijd van boven naar beneden.
  • Als er aan de zijkant (links of rechts) geen blokken meer zijn zullen de blokken automatisch naar die kant gaan om de leegte op te vullen.

Raket booster tip

In bijna elk level komt ie wel goed van pas en het is een makkelijke manier om even uit een lastige situatie te komen: de raket booster! Je kan ‘m snel opladen en als de raket vol is kan je ‘m meteen gebruiken.

Je kan niet 2 raketten tegelijkertijd opladen. Voordat je aan de 2e raket begint moet je de 1e raket gebruikt hebben. Dan pas gaat de 2e raket opladen.

Dus hoe eerder je de eerste raket gebruikt hoe sneller je de tweede kan gebruiken, toch?

Soms is het geen goed idee om meteen je raket booster te gebruiken. Ook zijn er situaties waar het een slecht idee is om de raket booster te bewaren.

Hier een paar ideeën om antwoord te krijgen op de vraag: Raket booster gebruiken of bewaren?

  • Gaat dit een grote combo worden? Zo ja, dan kan het handig zijn om de raket booster juist wel te gebruiken. Door de raket booster te gebruiken voor een grote combo krijg je veel punten waardoor de volgende raket booster alweer voor een groot deel opgeladen is.
  • Sta je op het punt een pet te verliezen? Als je een pet (of zelfs meerdere pets) kan redden door een raket rocket booster te gebruiken is dit een goed idee. Ga ervoor, red de pet en zorg ervoor dat je de rest van het level kan uitspelen. Met een enkele raket booster kan je zelfs meerdere pets tegelijkertijd redden.
  • Verlies je bijna het level? Bijna een leven kwijt? Dan heeft het ook geen zin meer om de raket booster te bewaren. Je kan dan net zo goed de raket booster gebruiken en hopen op een wonder.
  • Zit je in een lastige situatie in een level? Soms moet je de gekleurde blokken zo snel mogelijk wegspelen. Bijvoorbeeld als je een sleutel in een glazen blok hebt die op een blok moet vallen om het glas te breken. Als je deze blokken nodig hebt is het juist handig om je raket booster niet te gebruiken. Je hebt de blokken namelijk nodig om het glazen blok te breken.
  • Aan het eind van het level? Aan het eind van het level is het soms lastig om blokken van dezelfde kleur te combineren. Voor dat soort situaties is de raket booster perfect. Probeer zo lang mogelijk zelf de combinaties te maken tot het echt niet meer kan, gebruik dan de raket booster en je bent meteen klaar met het level uitspelen!
  • Gaat het scherm bijna verder naar beneden? Elke keer als je een gedeelte van een level hebt weggespeeld of als je geen combinaties meer kan maken gaat het scherm verder naar beneden. Als alles al goed gaat is het handig om je raket booster te bewaren of te wachten tot je meer blokken zelf kan wegspelen voordat je de booster gebruikt.

Meer Pet Rescue tips, cheats en walkthroughs

Heb je zelf Pet Rescue Saga tips of aanvullingen op deze tips? Laat het weten, help elkaar en succes met pets redden!

Extra zetten met de diamant cheat

Diamanten kom je tijdens het spelen van Pet Rescue Saga wel eens tegen en meestal zijn ze leuk om in de game te hebben. Opgesloten in een glazen blok wachten de diamanten tot ze eruit kunnen om je extra punten te geven.

Als een Pet Rescue Saga diamant de vloer raakt (de onderkant van het spel) knalt de diamant uit elkaar en krijg je dikke extra punten!

Het enige nadeel is dat diamanten soms in de weg staan om blokken van dezelfde kleur te combineren. Je kan een diamant namelijk nooit matchen met een gekleurd blok.

Diamant cheat

Deze Pet Rescue Saga Cheat kan je in elk level van de game gebruiken op het moment dat de diamant aan het breken is en zichzelf van het scherm verwijdert. Lees verder om erachter te komen hoe die diamant cheat in Pet Rescue werkt… Zo kan je snel even vals spelen als het je uit komt!

Op het moment dat een diamant in het spel de onderste rand van het scherm raakt dan breekt deze open. Na het open breken is de diamant binnen een paar seconden van het scherm verdwenen.

Terwijl de diamant aan het breken is en bezig is met verdwijnen kan je nog extra zetten maken! Het duurt maar heel even maar in de tussentijd kan je bijvoorbeeld nog extra blokken van dezelfde kleur combineren zonder dat je aantal zetten achteruit gaat. Dat is de diamant cheat!

Voorbeeld: Je maakt een zet waarbij een diamant in Pet Rescue Saga de grond / onderkant van het scherm raakt. Door deze zet gaat er een blok boven de diamant langs een blok van dezelfde kleur. In deze korte tijd hangen de 2 blokken van dezelfde kleur naast elkaar en kan je door op het blok te tikken de 2 blokken van dezelfde kleur aan elkaar matchen.

Als de diamant weg is kan je deze cheat niet meer doen omdat de blokken dan doorzakken naar de positie waarin ze eigenlijk zouden moeten komen.

Voorbeeld van de Pet Rescue Saga diamant cheat

Hier zie je twee diamanten bij elkaar die in 1 zet bij de vloer kunnen komen. Als de paarse blokken gecombineerd zouden worden komt de diamant automatisch op de vloer waardoor deze open zou breken.

Één van de twee gele blokken ligt bovenop de 2 diamanten. Als de paarse blokken onderin gecombineerd zijn en de eerste diamant verdwijnt zullen de 2 gele blokken even naast elkaar komen. Niet voor lang, maar het is genoeg tijd. De andere diamant gaat een aantal seconden later weg.

Pet Rescue Saga Diamant Cheat

Als je wacht tot de 2 gele blokken naast elkaar komen en op dat moment terwijl de diamant verdwijnt op de gele blokken tikt zullen deze 2 gele blokken aan elkaar matchen en ook verdwijnen!

De diamant cheat werkt ook met kooien en pets! Doe er je voordeel mee en vergeet deze tips niet. Je zal je in veel levels hard nodig hebben om zonder extra boosters Pet Rescue Saga uit te spelen.

Pet rescue saga oneindige levens cheat

De oneindige levens cheat voor Pet rescue saga geeft je oneindig veel levens, zo vaak als je maar wil. Met een simpele cheat kan je zo weer verder spelen zonder dat je hoeft te wachten tot vrienden je levens geven. Of nog erger: wachten tot de game je weer levens geeft – dit duurt uren!

Natuurlijk geniet je het meest van Pet Rescue Saga als je zonder cheats speelt maar soms kan het even niet anders… Tijd om gratis en oneindig extra levens te krijgen voor Pet Rescue Saga!

Levens cheat: Oneindig levens krijgen

Soms zit het tegen in Pet Rescue Saga en zijn opeens al je levens op. Als je geen levens meer hebt kan je een aantal dingen doen.

Je kan uren wachten tot de levens weer bijgevuld zijn. Dit duurt uren en je kan niet direct verder spelen. Natuurlijk kan je ook Facebook vrienden vragen om levens als ze op zijn of betalen voor nieuwe levens.

Veel makkelijker dan alle bovenstaande opties is gewoon de tijd van je telefoon of tablet even vooruit verzetten. Hierdoor denkt Pet Rescue Saga dat je al recht hebt op nieuwe levens en krijg je al je levens terug!

Ga naar “Instellingen” en daarna naar “Algemene instellingen”
Ga naar “Datum & tijd”
Vink “Automatisch instellen” uit
Kies voor “Datum en tijd instellen”
Verzet de tijd 3 uur later dan de echte tijd.
Start Pet Rescue Saga – De game geeft je nu al je levens terug
Let op: Ga nog niet spelen maar sluit Pet Rescue Saga af
Zet de tijd weer terug naar de normale tijd

Je hebt nu de oneindige levens cheat voor Pet Rescue Saga gedaan!

Gebruik je een Engelstalige telefoon? Dan volg je deze instructies:

Ga naar “Settings” en daarna naar “General settings”
Ga naar “Date & time”
Vink “Set Automatically” naar OFF
Kies “Set Date & Time”
Verzet de tijd 3 uur later dan de echte tijd.
Start Pet Rescue Saga – De game geeft je nu al je levens terug
Let op: Ga nog niet spelen maar sluit Pet Rescue Saga af
Zet de tijd weer terug naar de normale tijd

Video walkthroughs van alle levels

Geen zin meer om vast te zitten in dat ene Pet Rescue level waar je maar niet voorbij komt? Check onze video walkthroughs pagina. Daar vind je van elk Pet Rescue Saga level een video hoe je het level kan uitspelen. Volg de strategie en tactiek van de video walkthrough en je bent zo verder naar het volgende level!

Video walkthroughs | Alle levels

Boosters in Pet Rescue

Wil je alles weten over elke booster in Pet Rescue? Of ben je nieuw en wil je weten wat de beste boosters zijn? Check dan alle onze pagina over boosters. Van de blokkenkraker blockbuster booster tot de betonschaar mesh masher booster.

Alles over de boosters in PSR. Leer hoe je deze boosters het best kan gebruiken, wat ze kosten en waar je ze voor kan gebruiken. Kom verder in PSR en lees meer over de boosters…

Blokkenkraker / blockbuster booster

De blokkenkraker booster ofwel de blockbuster ziet er een beetje uit als een combinatie tussen een hamer en een pikhouweel en kan gebruikt worden op elk willekeurig blok. Er handig als je een bepaald blok moet verwijderen zodat andere blokken samenkomen en zo een verwijderbaar gedeelte worden.

Je krijgt gratis 3 blokkenkraker of blockbuster boosters tijdens de eerdere levels. Als je meer blockbusters of blokkenkrakers wil dan kan je die kopen.

Je kan deze booster het beste bewaren tot dat je deze echt nodig hebt in plaats van de booster direct te gebruiken in de eerdere levels waar je toch wel doorheen komt zonder boosters.

De blokkenkraker blockbuster booster kost 3000 coins / munten of 9 Facebook Credits. Je kan deze booster dan 3 keer gebruiken.

Kleurenknapper color pop booster

Color pop booster ofwel de kleurenknapper ziet eruit als een paar ballonnen. Als je de color pop booster gebruikt knallen blokken van dezelfde kleur als de ballon helemaal uit elkaar! Dit kan erg handig uitkomen als je meerdere blokken tegelijkertijd wil verplaatsen.

Helaas heb je ook wel eens pech met de kleurenknapper. Het kan namelijk gebeuren dat door het gebruik van de color pop booster aparte knelpunten ontstaan.

Net zoals met de raket column blaster komt deze booster wel eens voor in levels en kan je deze dus soms gratis gebruiken. In levels waar de color pop niet voorkomt moet je deze dus kopen om te kunnen gebruiken.

Let op: Blokken die je knalt door het gebruik van de raket column blaster leveren veel minder punten op dan wanneer je ze op een normale manier verwijdert.

Zeker als je een hoge score nodig hebt en een grote groep blokken wil verwijderen is de kleurenknapper color pop booster geen goede keus!

De kleurenknapper color pop booster kost 19 Facebook Credits en is 3 keer te gebruiken.

Raket column blaster booster

De Raket column blaster booster verwijdert in één keer een volledig rij blokken. Deze booster is ontzettend handig als je hoge torens enkele blokken wil verwijderen in PSR.

Door de raket column blaster te gebruiken is het een stuk makkelijker om blokken te combineren met andere blokken, de volgende set blokken komt namelijk direct op z’n plaats.

Column blaster booster krijg je vaak gratis tijdens het spelen van Pet Rescue Saga. Bewaar deze booster tot het eind, handig om de laatste pet te redden en het level in 1 keer af te maken…

De kosten om een raket column blaster booster te kopen zijn 29 Facebook Credits. Hiervoor kan je de booster totaal 3 keer gebruiken.

Rijexplosief line blaster booster

De rijexplosief line blaster booster ziet eruit als een springveer met 2 rode dingen eraan. Deze booster werkt net zoals de raket column blaster maar dan horizontaal. Bewaar de booster net zoals de raket tot het laatste moment en je kan in één keer direct je level afmaken. Ook erg handig voor die nare levels met stalen of ijzeren blokken!

Je krijgt de rijexplosief line blaster booster soms gratis in levels waar de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga het nodig vindt. Je kan de rijexplosief line blaster booster ook los kopen.

De rijexplosief line blaster booster kost 19 Facebook Credits, je kan deze dan 3 keer gebruiken. Daarna kan je weer nieuwe kopen.

Betonschaar mesh masher booster

Met deze booster knip je alle pets zo uit hun kooien. Deze betonschaar mesh masher booster ziet eruit als een soort tang maar is in werkelijkheid gewoon een betonschaar.

Alle zichtbare kooien worden direct open gemaakt als je deze booster gebruikt. Super handig in levels waar je veel pets moet redden uit dichte kooien, zeker als je weinig zetten hebt.

Soms krijg je 3 gratis betonscharen van de game PSR. Wil je deze vaker dan 3 keer gebruiken? Dan kan je deze in-game kopen voor 29 Facebook Credits.

Loper key booster

De loper key booster is dé manier om dichte stenen blokken te verwijderen. Als je deze booster gebruikt gaan de stenen direct open en verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Super handig als je vast zit in PSR!

Hoe krijg je Boosters?

Om Pet Rescue Saga boosters te kopen heb je Facebook credits nodig. De enige booster in Pet Rescue Saga die je kan verdienen zonder Facebook credits is de Blokkenkraker, deze kan je kopen voor 3000 munten of coins. Elke andere booster kost een aantal Facebook credits.

Elke keer dat je een booster koopt kan je de booster een aantal keer gebruiken. Daarna is de booster op en moet je de booster opnieuw kopen om deze weer te kunnen gebruiken.

Hoe gebruik je Boosters?

Als je een booster hebt kan je deze gebruiken door erop te klikken of tikken. Let wel op of de booster actief is, dit kan je zien aan de kleur van de booster. Als de kleur vaal, vaag of niet goed zichtbaar is kan je de booster niet gebruiken. Is je booster klaar voor gebruik? Klik of tik erop om de booster gebruiken!

Kan je Pet Rescue Saga spelen zonder boosters?

Ja zeker! Boosters zijn handig als je even niet verder komt in een level maar elk level in Pet Rescue Saga kan uitgespeeld worden zonder boosters. Het ene level kost natuurlijk wat meer moeite dan de ander maar dat is nou eenmaal hoe het spel in elkaar steekt. Hoe dan ook is Pet Rescue Saga spelen zonder boosters een stuk uitdagender en moeilijker dan met boosters. De keus is aan jou!

Veelgestelde vragen

Is er wat fout gegaan of kom je technische problemen tegen tijdens het installeren of spelen van Pet Rescue Saga? Check alle veelgestelde vragen, daar staat waarschijnlijk het antwoord op je vraag. Heb je een vraag maar staat het antwoord er niet tussen? Laat dan een bericht achter in de comments op de pagina voor veelgestelde vragen over Pet Rescue Saga…

Alle veelgestelde vragen over Pet Rescue Saga kan je hier vinden, van technische problemen tot simpele basisinformatie over boosters.

Wil je weten hoe je een bepaald level kan uitspelen? Zit je vast in een level en kom je niet verder? Check alle Pet rescue saga walkthrough videos en extra uitgebreide guides en je bent zo weer in het volgende level aan het spelen!

Alle veelgestelde vragen over Pet Rescue Saga kan je vinden op deze pagina. Je kan hier ook andere bezoekers helpen door antwoord te geven op hun vragen! Staat je vraag er niet bij? Laat een bericht achter in de comments!

Hoe kan je een level uitspelen?

Om een level in Pet Rescue Saga uit te spelen moet je 2 dingen doen. Ten eerste moet je genoeg punten scoren om minstens 1 ster te krijgen aan het eind van het level. Ten tweede krijg je aan het begin van elk level een uitdaging die je moet voltooien.

Je kan dus alleen door naar het volgende level als je minstens 1 ster hebt en de uitdaging hebt voltooid.

Hoe krijg ik een hogere score met Pet Rescue Saga?

Als je eerder games zoals Pet Rescue Saga gespeeld hebt zoals Candy Crush Saga of andere games zoals deze dan is dit geen onbekend terrein voor je. Laat twee blokken van dezelfde kleur contact maken met elkaar en ze knallen uit elkaar! Door de juiste blokken te verwijderen kan je de pets bevrijden, voor het bevrijden van pets krijg jij punten.

Laat meerdere blokken tegelijkertijd knallen om een veel hogere score te krijgen!

Pet Rescue Saga Game Modes

Door de verschillende game modes is geen één level in Pet Rescue Saga hetzelfde. Pet Rescue Saga heeft 3 verschillende soorten game modes – of levels.

Lees hier alles over game modes in Pet Rescue Saga, kom verder en check alle tips, tricks en cheats voor Pet Rescue Saga.

Rescue modus

In de rescue modus moet je de gevangen pets bevrijden door de weg vrij te maken naar de onderkant van het scherm. Dit doe je door twee (of meer) van dezelfde blokken te laten knallen. Door de blokken te laten knallen maak je de weg vrij voor de pets en kan je ze bevrijden. Natuurlijk heb je wel minimaal één ster nodig om verder te gaan naar het volgende level in Pet Rescue Saga.

Classic modus

Anders dan in de “normale” rescue modus moet je in de Classic modus een bepaald aantal blokken knallen om naar het volgende level te kunnen én tegelijkertijd moet je zoveel mogelijk punten halen om ten minste één ster te halen. Alleen als je allebei deze dingen hebt kan je verder naar het volgende level.

Score modus

Het enige dat je in de Score Modus van Pet Rescue Saga moet doen is de uitdaging die je krijgt de voltooien in een bepaald aantal zetten. Natuurlijk moet je net zoals in de andere game mode een minimale score halen waardoor je één of meerdere sterren krijgt – en dus verder kan naar het volgende level.

Levens in Pet Rescue Saga

Pet Rescue Saga geeft je in het begin 5 levens om mee te beginnen – net zoals Candy Crush.

Om al je levens te houden moet je een level uitspelen. Lukt het je niet om een level uit te spelen? Dan verlies je één leven. Je verliest ook een leven als je tijdens een level stopt met spelen.

Geen levens meer met Pet Rescue Saga? Als je gratis wil spelen moet je een half uur wachten tot je weer verder kan. De tijd die je nog moet wachten tot je weer Pet Rescue Saga kan spelen staat op je scherm in de game zelf.

Meteen verder spelen zonder te wachten? Dan kan je in Pet Rescue Saga vijf levens kopen of als je Pet Rescue Saga hebt verbonden aan Facebook kan je aan je Facebook vrienden vragen of ze je levens willen geven. Natuurlijk kan je rekenen op de vrienden die je zelf ook altijd levens geeft. Als je zelf geen levens geeft moet je niet raar staan te kijken als je ook geen levens krijgt van je Facebook vrienden. Voor wat hoort wat!

Handig om te weten: Je kan niet meer dan 5 Pet Rescue Saga levens tegelijkertijd hebben.

Wil je niet betalen voor levens en je vrienden ook niet lastig vallen? Gebruik dan de Pet Rescue oneindig levens cheat, je kan dan oneindig verder spelen en je hoeft nooit meer zonder levens te zitten!

Pet Rescue Saga munten gebruiken

De munten (of coins) die je verdient tijdens het spelen van Pet Rescue Saga gebruik je voornamelijk om de blokkenkraker block buster booster te kopen. Dit maakt het spel een stuk makkelijker.

Wil je de blokkenkraker block buster booster gebruiken? Koop de booster dan vóórdat je het level begint met spelen. Als je de booster namelijk wil kopen tijdens het spelen van een level kost deze 9 gouden staven. Deze goudstaven kan je alleen kopen met n de App Store / Marketplace.

Gouden staven

Als je geen gouden staven meer hebt kan je deze altijd in-game kopen. Je kan per keer 10, 30, 50 of 100 gouden staven kopen in Pet Rescue Saga.

Wanneer komen er nieuwe levels?

Nieuwe levels van Pet Rescue Saga worden oneindig gemaakt. Net zoals Candy Crush Saga gaat het spel Pet Rescue Saga oneindig door. Bijna elke 2 tot 3 weken komen er nieuwe levels bij. Er komen steeds meer nieuwe levels bij: oneindig speelplezier met Pet Rescue Saga!

Boosters in Pet Rescue Saga

Voor wat extra hulp bij de moeilijkste levels komen boosters erg goed van pas. Zeker als je al langere tijd vast zit in een level kan een booster je goed helpen om het level te halen. Gebruik bijvoorbeeld de Blokkenkraker om lastige blokken te kraken of open de kooien met de Betonschaar booster. Voor een overzicht van alle boosters die je kan gebruiken kijk je op onze Pet Rescue Saga boosters pagina.

Technische problemen in Pet Rescue Saga en de oplossingen ervoor

Hieronder brengen we de meest voorkomende technische problemen in kaart die je kan tegen komen bij het spelen van Pet Rescue Saga.

Wil je zeker weten of Pet Rescue Saga op jouw telefoon, tablet of computer werkt? Lees hieronder wat je nodig hebt om Pet Rescue Saga te spelen.

Pet Rescue Saga op Apple iPhone, iPad of iPod Touch

Pet Rescue Saga biedt ondersteuning voor iOS versie 4.3.5 of nieuwe op de volgende Apple apparaten: – iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5 – iPad 1 en nieuwer – iPod Touch: 3e generatie en nieuwere apparaten Pet Rescue Saga ondersteunt officieel geen Apple apparaten die ge-jailbreakt / jailbroken zijn.

Pet Rescue Saga op Android tablets en smartphones

Je kan Pet Rescue Saga spelen op Android apparaten die voldoen aan de volgende criteria: – ARMv7 architecture processor – OpenGL ES 2.0 ondersteuning – 320×480 resolutie of hoger – Android OS 2.2 of hoger

Waarom is Pet Rescue Saga niet beschikbaar op mijn mobiele telefoon, smartphone of tablet?

Om de spelervaring van Pet Rescue Saga te garanderen zijn niet alle apparaten geschikt bevonden door de ontwikkelaar. Je kan Pet Rescue Saga ook op de computer of laptop spelen via Facebook. Hiervoor heb je geen smartphone of tablet nodig. Wel heb je een Facebook account nodig.

Pet Rescue Saga blijft vastlopen en crashen, wat is de oplossing?

Natuurlijk is het vervelend als Pet Rescue Saga de hele tijd vastloopt, crasht of er zomaar mee stopt. Gelukkig is er een oplossing voor elk probleem. Afhankelijk van hoe je speelt is het probleem op de volgende manieren op te lossen.

Pet Rescue Saga loopt vast of crasht op je smartphone of tablet

De makkelijkste manier om het probleem te verhelpen op je smartphone of tablet is door het apparaat even uit te zetten en daarna weer aan. Even herstarten dus. Door je apparaat te herstarten zal het geheugen ververst worden – dit verhelpt meestal crashende applicaties en games.

Als het herstarten van je apparaat het probleem niet verhelpt neem dan contact op met de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga.

Pet Rescue Saga blijft vastlopen en crashen op Facebook

Controleer als eerst of de laatste versie van Adobe Flash Player geïnstalleerd is op je computer of laptop. Heb je de laatste versie van Adobe Flash Player en heb je nog steeds problemen met het spelen van Pet Rescue Saga via Facebook? Neem dan contact op met de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga.

Pet Rescue Saga laadt niet als ik speel via Facebook

Als je problemen hebt met Pet Rescue Saga laden op Facebook sluit dan alle andere programma’s af en probeer het opnieuw, andere programma’s, applicaties of games kunnen invloed hebben op de prestaties van Pet Rescue Saga.

Als het probleem zich alsnog blijft voordoen na het afsluiten van alle andere applicaties, controleer dan of je de laatste versie van Adobe Flash Player geïnstalleerd hebt.

Heb je alle applicaties, games en andere programma’s afgesloten, de nieuwste versie van Adobe Flash Player en heb je nog steeds problemen met het laden van Pet Rescue Saga via Facebook? Neem dan contact op met King – de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga.

Wat gekocht in Pet Rescue Saga maar niets ontvangen?

Op iOS – iPhone, iPad en iPhone Touch: Soms hebben mobiele apparaten last van een zwakkere internetverbinding (bijvoorbeeld als je onder een tunnel door rijdt in de trein). Nadat je een aankoop hebt gedaan stuurt de App Store een bericht naar je mobiele apparaat dat de aankoop gelukt is. Als je in de tussentijd je internetverbinding verliest krijgt je apparaat dat signaal niet door en gaat de aankoop niet door. Mocht dit gebeuren volg dan de volgende stappen om het probleem op te lossen:

Ga naar het home screen van je mobiele Apple apparaat
Tik op “Settings”
Tik op “Restore purchases” om je aankopen uit de App Store te herstellen.

Als dit het probleem niet oplost controleer dan je iTunes receipt/bon in je e-mail. Als de aankoop die je hebt gedaan wel op de receipt/bon staat maar je deze niet hebt ontvangen klik dan op de link “Report a problem” of “Probleem melden” in de e-mail om contact op te nemen met Apple.

Op Android – Smartphones, tablets en andere apparaten: Deselecteerd de “Don’t keep activities” optie. Deze optie kan je vinden onder “Advanced settings” op je Android apparaat. Nadat je de aankoop hebt afgerond moet de Google Play een bericht naar je mobiel sturen dat de aankoop succesvol is verlopen en dat je betaling gelukt is. Als je tijdens dit proces (tijdelijk) geen internetverbinding hebt – of je internetverbinding verliest dan kan het zijn dat de Google Play de aankoop niet correct verwerkt. Als dit gebeurt volg dan de volgende stappen.

Ga naar het home screen van Pet Rescue Saga
Tik op het “Settings” icoon
Tik op “Restore purchases” om je Google Play aankopen de herstellen.

Ik heb via Facebook een in-game item gekocht voor Pet Rescue Saga maar ik heb niets ontvangen, hoe kan dit?

Het kan zijn dat je een betaling hebt gedaan in Pet Rescue Saga maar dat je het item nog niet ontvangen hebt. Tijdens drukke perioden met veel verkeer kan het tot 3 a 4 uur duren totdat de aankopen op je account zichtbaar worden.

Ga naar je “Payments” tab in je “Account Settings”
Controleer je account balans bovenaan de pagina.
Wees er zeker van dat de transactie gelukt is door bijbehorende bon te controleren.
Controleer voor de zekerheid of de items of het item dat je hebt gekocht niet al bijgeschreven is op je account. Het kan tot 4 uur duren voordat gekochte items in de game verschijnen. Als je nogmaals hebt gecontroleerd of je het item hebt ontvangen en dit niet het geval is klik dan op “Didn’t receive this item” of “Dit item niet ontvangen” op de bon om contact op te nemen met de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga.
Volg de instructies om Facebook op de hoogte te stellen en neem contact op met de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga betreffende het probleem van de items.

Soms gaat er wat mis bij het aankopen van ingame items waardoor het aantal Facebook credits later pas zal worden afgeschreven.

Verlies ik mijn voortgang als ik het spel opnieuw installeer?

Dat ligt aan de manier waarop je speelt. Als je Pet Rescue Saga speelt terwijl je verbonden bent met Facebook dan is je voortgang opgeslagen in je Facebook account – en dus ook op je mobiele apparaat dat verbonden is via Facebook. In dat geval zal je voortgang automatisch opgeslagen en bewaard worden.

Als je Pet Rescue Saga zonder Facebook verbinding gespeeld hebt (dus niet verbonden via de game met Facebook) dan is alle voortgang op je apparaat zelf opgeslagen. In dat geval zal je voortgang in Pet Rescue Saga verloren gaan als je het spel opnieuw installeert of verwijdert.

Ik speel Pet Rescue Saga verbonden met Facebook maar ik kan geen hulp en/of berichten van Facebook vrienden krijgen. Hoe kan dit?

Als je dit probleem hebt tijdens het spelen van Pet Rescue Saga, verbind dan je Facebook account nogmaals. Dit kan je doen door in het hoofdmenu van Pet Rescue Saga te tikken op het “Facebook Connect” icoon. Als je dat gedaan hebt probeer dan nogmaals verbinding te maken.

Ik speel Pet Rescue Saga verbonden met Facebook maar mijn voortgang is niet zichtbaar op mijn mobiele apparaat

Als je op de kaart staat is er rechtsonder een symbool. Als dit symbool rood is dan is op dat moment de Facebook synchronisatie mislukt. Als dit symbool groen is dan staat op dat moment de Facebook synchronisatie aan. Om dit probleem te verhelpen zoek je naar een betere internetverbinding (ander netwerk) en probeer je het opnieuw door op het rode symbool te tikken.

Als je een goede internetverbinding hebt en de synchronisatie met Facebook lukt nog steeds niet, volg dan de volgende stappen om Pet Rescue Saga te resetten.

Ga naar het “home screen” van je apparaat
Sluit Pet Rescue Saga volledig af door dubbel de “home knop” van je apparaat te drukken.
Je ziet nu een lijst van alle lopende applicaties, hou je vinger op Pet Rescue Saga totdat alle iconen beginnen te trillen.
Tik op het “-” icoontje rechtsboven in de hoek van het Pet Rescue Saga icoon. Het Pet Rescue Saga icoon verdwijnt wat betekend dat de applicatie volledig is afgesloten.
Druk nogmaals 2 keer op de “home knop” van je apparaat om terug te keren naar je “home screen”.
Open Pet Rescue Saga opnieuw.

Ik heb maar 5 levens maar Facebook vrienden hebben er veel meer verstuurd, hoe kan dit?

Het maximale aantal levens in Pet Rescue Saga dat je tegelijkertijd kan hebben is 5. Als je levens helemaal vol zijn (5 dus) en je vrienden sturen je toch een extra leven dan zal je alsnog maar 5 levens hebben.

Wat is het verschil tussen Pet Rescue Saga op Facebook en op mobiel?

De mobiele versie van Pet Rescue Saga is later uitgebracht dan de Facebook versie van de game. Hierdoor kan het zijn dat je minder levels of kleine verschillen ziet in de manier waarop het spel werkt. De ontwikkelaar van Pet Rescue Saga werkt er continue aan om het spel zo gelijk mogelijk te maken en meer levels voor Pet Rescue Saga mobiel te maken.

Heb je perse een Facebook account nodig om Pet Rescue Saga te spelen?

Nee, zeker niet. Je kan Pet Rescue Saga gewoon spelen zonder ooit ook maar enige verbinding te maken met Facebook. Je kan zelfs Pet Rescue Saga zonder internet-verbinding spelen.

Pet Rescue Saga via Facebook spelen heeft wel een aantal voordelen zoals de synchronisatie van je voortgang en synchronisatie van je vrienden.

Synchronisatie van spel-voortgang

Door verbinding te maken met Facebook is de voortgang die je boekt in Pet Rescue Saga volledig gesynchroniseerd tussen al je apparaten. Dus als je bijvoorbeeld eerst via de PC op Facebook speelt en daarna verder wil gaan op je mobiel dan kan dat. De voortgang zal dan worden opgeslagen op je Facebook account.

Facebook vrienden en Pet Rescue Saga vrienden synchroniseren

Hoe meer vrienden hoe meer kans op extra levens! Hoe meer hoe beter. Door Pet Rescue Saga te verbinden aan je Facebook account synchroniseer je ook al je Facebook vrienden met je Pet Rescue Saga vrienden tussen alle apparaten waarop je de game speelt. Ook kan je met je vrienden onderling scores per level vergelijken als je Facebook account gekoppeld is aan Pet Rescue Saga.

Een andere belangrijke reden om je Facebook account te koppelen aan Pet Rescue Saga is dat je vrienden je kunnen helpen met het vrijspelen van nieuwe episodes. Dit kost normaal geld maar je vrienden kunnen je helpen dit gratis te doen als je Facebook account gekoppeld is de game.

Let op: Boosters en levens worden niet gesynchroniseerd tussen mobiele apparaten en Facebook via PC/Mac.

Stuurt Pet Rescue Saga spam of andere ongewenste berichten op mijn Facebook wall of naar mijn vrienden?

De ontwikkelaar van Pet Rescue Saga stuurt nooit zomaar verzoeken naar je vrienden die je niet zelf via de game hebt verstuurd. Ook posten ze niet zomaar iets op je Facebook wall zonder je toestemming. Let wel dat als je Facebook Connect gebruikt automatisch meedoet aan Facebook Open Graph. Open Graph is een sociale grafiek die gebeurtenissen en/of acties aanmaakt als je bepaalde taken uitvoert in de game. Deze gebeurtenissen kunnen zichtbaar zijn op je Facebook Timeline profiel en in sommige gevallen zijn deze ook zichtbaar in de Newsfeed.

Meer dan 1 Facebook account in Pet Rescue Saga

Je kan gewoon uitloggen en inloggen met meerdere Facebook accounts op Pet Rescue Saga. Er is dus ondersteuning voor meerdere Facebook accounts, als je inlogt met een andere Facebook account dan krijg je ook die voortgang en vrienden van die account te zien in Pet Rescue Saga.

Hoe kan ik het geluid en muziek uitzetten?

De manier waarop je de muziek en het geluid in Pet Rescue Saga kan uitzetten ligt aan hoe je de game speelt.

Speel je via Facebook? Dan kan je de muziek en het geluid uitzetten door de iconen met de muziektoon en de luidsprekers aan te klikken.

Speel je Pet Rescue Saga op je telefoon of tablet? Dan is kan je het geluid en de muziek uitschakelen door op de linker kant van het scherm te tikken. Er verschijnen dan een aantal opties. Tik daarna op de muziek en het luidspreker icoon om al het geluid in Pet Rescue Saga uit te schakelen.

Episodes en levels vrijspelen

Tickets nodig in Pet Rescue Saga om naar de volgende episode te gaan? We laten je allerlei manieren zien hoe je makkelijk naar de volgende levels kan door een episode vrij te spelen. Dit kan met of zonder Facebook vrienden. Check al onze manieren om naar de volgende episode te gaan!

Als je een episode met levels hebt uitgespeeld kom je voor de keus te staan om verder te gaan naar de volgende episodes. Daar staan je nieuwe uitdagingen te wachten in een groot aantal nieuwe levels. Maar hoe kom je naar de volgende episode? Er zijn een aantal mogelijkheden, de één wat makkelijker dan de ander…

Vraag hulp Facebook vrienden om naar de volgende episode te gaan

Gratis tickets voor episodes in Pet Rescue Saga kan je krijgen door hulp in te roepen van je Facebook vrienden. In plaats van te betalen aan de ontwikkelaar kan je ook met hulp van 3 Facebook vrienden naar de volgende episode om nieuwe levels te spelen. Deze optie is makkelijk en kost je helemaal niks.

Het enige nadeel van deze optie is dat je vaak lang moet wachten totdat vrienden reageren. Je kan dus niet altijd gegarandeerd direct verder spelen naar de volgende episode.

Voltooi de Mystery Quest om de volgende levels van de episode te spelen

Je kan nu ook episodes vrijspelen zonder te betalen én zonder Facebook vrienden lastig te vallen. De Mystery Quest is de uitkomst maar er zitten wel wat haken en ogen aan:

Mystery Quest is alleen beschikbaar op je telefoon of tablet
Je moet de laatste update van Pet Rescue Saga hebben
Je moet niet ingelogd op Facebook via Pet Rescue Saga

Het maakt dus niet uit of je normaal ingelogd hebt op Facebook, het gaat erom dat je Pet Rescue Saga niet via Facebook speelt en de game op dat moment niet aan Facebook gekoppeld hebt.

Heb je Pet Rescue Saga gekoppeld aan Facebook en wil je Mystery Quests doen om naar de volgende episode te gaan? Volg dan deze instructies en je bent zo in het volgende level!

Als je op de kaart bent druk je op de blauwe pootafdruk linksonder.
Druk daarna op het rode icoon met de deur en de pijl
Onder de “Speel” of “Play” knop staat de knop voor het uitloggen van Facebook.

Sommige Pet Rescue Saga gebruikers claimen hun voorraad levens te verliezen die ze door Facebook vrienden toegestuurd krijgen als ze uitloggen van Facebook en daarna Mystery Quests spelen. Dit hebben wij zelf niet meegemaakt maar wees gewaarschuwd!

Na het ontkoppelen van Facebook kan je terug naar het obstakel waar je verder moet naar de volgende episode. Nu staat er een derde optie bij: Mystery Quests!

Mystery Quests in Pet Rescue Saga werken een beetje op dezelfde manier als in Candy Crush Saga, de andere hit-game van King.

Mystery Quests zijn willekeurige levens die je al eerder gespeeld hebt maar hebben een hogere score nodig om ze te halen. Zo kan het normale level bijvoorbeeld uitgespeeld worden met 1 ster, maar kan het zijn dat de Mystery Quest versie van het leven minimaal 2 sterren en een hogere score nodig heeft.

Na het uitspelen van een Mystery Quest moet je 24 uur wachten voordat je de volgende quest mag doen. Totaal heb je 3 Mystery Quest sterren nodig om naar de volgende episode te mogen.

Betalen voor nieuwe Pet Rescue Saga episode en levels

Een veel makkelijkere optie is natuurlijk om de ontwikkelaar van Pet Rescue Saga te betalen voor de nieuwe levels in de volgende episode. Dit kost wel wat geld maar je kan meteen doorspelen zonder te wachten op je Facebook vrienden. Wel zo makkelijk, maar het kost je wel wat centen…

Nieuwe Facebook vrienden maken voor episode tickets

Op zoek naar Facebook vrienden om episode tickets te krijgen voor de nieuwe levels in Pet Rescue Saga? Check dan deze pagina, laat je Facebook profiel achter en voeg elkaar toe. Zo heb je binnen no-time genoeg vrienden om altijd snel naar de volgende episode te gaan.

Facebook vrienden nodig om PRS tickets te krijgen? Als je de game hebt gespeeld dan weet je dat je extra vrienden nodig hebt om makkelijk naar de volgende episode en de volgende levels kan.

Geef je op als helper en krijg hulp van anderen om naar de volgende episode te gaan. Zo speel je snel alle levels van PRS.

Help elkaar naar het volgende PRS level door tickets aan elkaar te geven. Vergeet niet ook anderen via deze pagina te helpen.

Kom je niet verder in Pet Rescue Sage door dambordvorming?

Een weinig besproken maar veel voorkomend probleem met een groot aantal Pet Rescue Saga levels is dat blokken naast elkaar een patroon vormen zoals dat van een dambord.

Hierdoor is het bijna onmogelijk om nog combinaties te maken van de gekleurde blokken die je op het scherm van je spel hebt. In dit artikel leggen we je alles uit over dit probleem: dambord-vorming.

Hoe ontstaat dambord-vorming in Pet Rescue Saga?

Dambord-vorming ontstaat als er een groep gekleurde blokken niet meer goed met elkaar gecombineerd kan worden omdat er geen blokken van dezelfde kleur naast elkaar liggen. Hierdoor ontstaat een patroon in de blokken dat je zou kunnen omschrijven als dambord-vorming. De blokken liggen vaak met verschillende kleuren naast elkaar, net als een dambord.

Vast in Pet Rescue Saga levels door dambord vorming van gekleurde blokken

Voorkomen dat je vast komt te zitten in Pet Rescue Saga

Doordat veel levels in Pet Rescue Saga voor een groot gedeelte willekeurig zijn en per keer verschillen is het zeker dat je dambordvorming een aantal keer zal tegenkomen tijdens het spelen.

Om te voorkomen dat je onnodig vast komt te zitten kan je dit patroon van te voren herkennen en zelfs voorkomen voordat het uit de hand loopt.

In sommige levels is het zelfs standaard onderdeel van het verloop van het spel. Daar begint het ook altijd op dezelfde manier en is dus makkelijk te herkennen (en dus te voorkomen).

Als je een hoge (maar dunne) kolom met dambordvorming hebt en de raket booster is beschikbaar dan kan het een goed moment zijn om deze booster te gebruiken. Met de raket booster kan je dan de kolom breken.

Met grotere blokken dambordvorming moet je een andere tactiek toepassen. Een raket booster zal naar alle waarschijnlijkheid niet voldoen om het patroon te doorbreken. Als de raket boost de hele kolom weg kan spelen dan is er een kans dat de overige blokken met z’n allen bij elkaar komen na het gebruik van de raket.

Zo ja, dan kan je proberen om meerdere blokken weg te spelen op die manier. Deze methode kost wel flink wat planning in vergelijking met normaal “spelen en zien wat er gebeurt” maar is een stuk effectiever als je snel levels wil uitspelen.

Alternatief om dambordvorming te voorkomen

Een andere manier om dambordvorming in Pet Rescue Saga tegen te gaan is om de blokken eronder weg te spelen. Hierdoor verschuiven de blokken in hoogte waardoor de kolommen veranderen. Door de verandering ontstaat een ander patroon wat zomaar het probleem kan oplossen.

Geen combinaties meer mogelijk in Pet Rescue Saga

Als je niet op tijd de dambordvorming aanpakt kan het gebeuren dat er geen combinaties meer mogelijk zijn op je speelscherm.

Als er helemaal geen combinaties meer mogelijk zijn om je speelscherm dan gaat de bovenste rij van de blokken automatisch weg. Als je pets hebt op de bovenste rij ben je deze ook kwijt. Door het verliezen van de pets op de bovenste rij ben je meteen klaar met spelen en heb je het level verloren.

Als er na het automatisch wegspelen van de bovenste rij blokken nog steeds geen combinatie mogelijk is op het scherm gaat de volgende rij vanaf boven automatisch weg. Dit gaat door tot er een wél een combinatie van blokken mogelijk is in het level.

Door het hele omgooien van het bord kan het zelfs zo ver gaan dat er helemaal geen blokken meer overblijven. Op dat moment is het level onspeelbaar geworden.

2 Replies to “Pet Rescue Saga walkthroughs”

  1. Ik speel via Facebook op de pc kan ik dan verder bij het level waar ik gebleven ben als ik Facebook verwijder?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *